Hvad er en GPS egentlig? Her nørder vi i bund

Hvad er en GPS egentlig? Her nørder vi i bund

GPS er blevet et kendt og kært system, som de fleste efterhånden kender til. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvordan GPS fungerer, og hvor det egentligt kommer fra. Hvad kan man bruge en GPS til? Det får du svar på her.

GPS står for Global Positioning System, og er en ekstremt nøjagtig måde, at lokalisere sin egen lokation på og finde frem til en ny destination. Man kan bruge GPS til mange ting, og du bruger faktisk GPS allerede oftere end du måske tror, hvis du har en smartphone.

GPS er satellitbaseret, og det vil altså sige, at GPS kommunikerer med 24 satellitter, der er placeret i verdensrummet omkring hele kloden. Derfor kan du hele tiden få en opdateret position, og du kan også nemt se forhindringer og nyopståede ændringer. Det kunne man slet ikke på samme måde, dengang man skulle finde vej med et analogt kort. Der sker nemlig ændringer hele tiden, og med GPS så kan du finde frem på den mest opdaterede måder. Man får signal med lysets hastighed, med GPS.

Vi bruger GPS, når vi skal finde information og vejbeskrivelser på en smartphone, når vi skal køre i bil og gerne vil finde frem til et sted, eller følge med på vejen undervejs. GPS revolutionerede markedet, da det blev en teknologi, som er tilgængelig for alle. Det var nemlig oprindeligt en teknologi, der kom fra det amerikanske forsvar. Det er stadig den dag i dag, det amerikanske forsvar, der ejer GPS-systemet og teknologien.

Find frem overalt

Især når det kommer til biler, er GPS blevet meget godt implementeret. Det er en udvikling, der er kommet så langt, at man tror, at GPS vil være en del af standardudstyret på alle nye biler inden få år.

Det er fordi, vi er blevet så vant til at navigere efter helt nøjagtige positioner, som det GPS’en kan tilbyde. Hvor man tidligere har været lidt skeptisk til denne type teknologi, har vi nu omfavnet den, på grund af alle de mange fordele, der er ved at bruge den. Det inkluderer, at man nemt kan finde frem på den mest opdaterede måde, og at det bliver meget nemmere at komme til steder, hvor man ikke har vært før. For eksempelvis taxabranchen har GPS været revolutionerende.

Hvor man tidligere skulle kunne huske avancerede kort udenad, kan man nu nem og enkelt finde frem til ens destination med en GPS, når man kører i en taxa. Det samme gælder for chauffører, der kører med varer over grænserne og hele tiden skal være opdateret på køreruter. Her er GPS blevet et uvurderligt værktøj. Det samme gælder for mange af os andre, der også har brug for det i vores hverdag.

yourCompany kan assistere med GPS-sporing, bade i ind- og udland.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes