Stiftelse af ApS

Stiftelse af ApS

Opsætning af dit ApS og CVR-nr: Det første du skal gøre er at gå ind på Erhvervsstyrelsens hjemmeside og registrere din virksomhed. På den måde får du et CVR-nummer, som er dit danske momsnummer. Du skal bruge dette nummer, når du opretter din bankkonto og åbner en NemKonto, som er en dansk erhvervskonto.

 

Juridisk rådgivning fra din egen specialiserede rådgiver: Før du starter dit ApS, er det en god idé at få juridisk rådgivning fra en specialiseret rådgiver. De kan hjælpe dig med udarbejdelse af stiftelsesdokumentet, udarbejdelse af vedtægter og udarbejdelse af ejerregisteret.

 

Udarbejdelse af stiftelsesdokumentet: Stiftelsesdokumentet er et dokument, der beskriver formålet med dit ApS. Det skal underskrives af alle aktionærer og indgives til Erhvervsstyrelsen.

 

Udarbejdelse af vedtægter: Vedtægterne er et dokument, der fastlægger reglerne for, hvordan dit ApS skal drives. Den skal godkendes af alle aktionærerne og indgives til Erhvervsstyrelsen.

 

Udarbejdelse af ejerregisteret: Ejendomsregisteret er en liste over alle aktionærerne i dit ApS. Den skal indgives til Erhvervsstyrelsen.

 

Registrering hos Erhvervsstyrelsen: Når du har alle disse dokumenter klar, kan du derefter registrere dit ApS hos Erhvervsstyrelsen.

 

Kapitalgodkendelse: Hvis du har planer om at rejse kapital til dit ApS, skal du have en godkendelse fra Finanstilsynet.

 

Registrering af reelle ejere: Hvis du åbner en konto i en bank i Danmark, skal du give oplysninger om de reelle ejere af dit ApS. Disse oplysninger skal registreres hos banken.

 

Indbetaling af kapital til NEM-konto: Når du har start virksomhed og åbnet en NemKonto, kan du overføre kapital til denne fra en anden konto. Kapitalen skal indbetales i danske kroner (DKK).

 

Hvis du overvejer at oprette et ApS, er der et par ting, du skal vide. Et ApS er en type erhvervsenhed, der giver ejerne begrænset ansvar.

 

Det betyder, at ejerne ikke er personligt ansvarlige for virksomhedens gæld og forpligtelser.

 

Den største fordel ved et ApS er, at det giver en vis beskyttelse af dine personlige aktiver i tilfælde af, at virksomheden går konkurs.

 

Der er dog også nogle ulemper, som man skal overveje.

 

Den ene er, at et ApS kan være dyrere at oprette end andre typer virksomheder. Du skal også overholde dansk lovgivning, hvilket kan være kompliceret og tidskrævende.

 

For at oprette et ApS i Danmark skal virksomheden have en minimumskapital på 40.000 DKK. Selskabet skal også hæfte for sin gæld med alle sine aktiver.

 

Ledelsen af selskabet skal varetages af et eller flere bestyrelsesmedlemmer, som hver især har ubegrænset personligt ansvar.

 

Bestyrelsesmedlemmerne skal være fysiske personer og være bosiddende i et EU/EØS-land eller Schweiz. Ejerskabet af selskabet er typisk opdelt i aktier, og aktionærerne hæfter kun for det beløb, de har investeret i selskabet. Selskabet skal udarbejde en årsrapport, som revideres af en statsautoriseret revisor. Selskabet skal også overholde dansk skatte- og momslovgivning.

 

Alle aktionærer, bestyrelsesmedlemmer og ansatte i selskabet skal betale skat af deres indkomst fra selskabet.

 

Desuden skal selskabet betale moms af alle sine afgiftspligtige leverancer af varer og tjenesteydelser.

 

Det er her, vi kommer ind i billedet.

 

Vi er et advokatfirma med speciale i oprettelse af anpartsselskaber, og vi kan tage os af det hele for dig.

 

Vi sørger for, at alt papirarbejdet er i orden, og at du overholder den danske lovgivning. Så hvis du overvejer at oprette et ApS, så giv os et kald i dag.

 

Vi rådgiver dig gerne om alt, hvad du har brug for at vide om denne type virksomhed.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes