Sådan vælger du display køleskab

Sådan vælger du display køleskab

Display køl anvendes af mange brancher primært til at fremme salget af det, der køles ned og holdes koldt. Alt efter produktet der opbevares, er der flere produkter der er mere velegnede til formålet end andre. 

Drikkevarer som sodavand, vand og øl

Her vil et display køleskab vær en fin løsning. Helst en model uden hjul, da de ikke altid kan bære vægten af et fyldt køleskab. Der skal gerne være god indvendig belysning og flere hylder, hvis det er dåser der opbevares. Hvis det skal stå under en bordplade, så vil en backbar være en god løsning da den har varmeudblæsning i fronten. Så behøver man ikke tage højde for et evt. spjæld i bordpladen, så kompressoren kan komme af med varmen. Er det til et kontor, så vil man gå efter en støjsvag model. Da døren ikke åbnes så ofte, kan man med fordel hæve temperaturen lidt i skabet. 

Flødekager

Flødekager har de bedste betingelser ved at stå i en kølemontre eller køledisk med ventileret køl. Således man sikrer sig at temperaturen holdes under +5 grader. Er der en del chokolade eller marcipan på kagen vil man med fordel pakke kagen ind, idet der trækkes en del fugtighed rundt i skabet som ellers vil sætte sig på kagen.

Chokolade

Chokolade er ret følsomt overfor luftfugtighed og temperatur. Er der tale om chokolade der ikke er indpakket eller skal opbevares i længere tid, vil man skulle vælge en decideret chokoladekøler. Der er nogle få leverandører på markedet, men det er pengene værd da chokoladen ellers risikerer at svede, blive grålig eller smelte. 

Madvarer

Madvarer der ikke er pakket ind, vil medføre dannelsen af kondens på glasset. Generelt er madvarer ikke det bedste at opbevare i et display køleskab, da der kan være temperaturudsving. Det er derfor kun emballeret ost og pålæg, der primært egner sig. Grøntsager vil i flere tilfælde gøre sig bedre i et svaleskab (højere temperatur).

Vin

Vin som rosé og hvidvin er fine at have liggende i et display køleskab. Rød og champagne kræver et decideret vinkøleskab hvor temperaturen er anderledes og der bl.a. er UV-filter, kulfilter og lav-vibrations kompressor, såfremt vinen skal opbevares i længere tid. 

Laks, fersk kød og sushi

Disse fødevarer skal man være påpasselig med at køle ned, da de kræver mere strikse køleforhold. Fødevaresikkerhed og forlængelse af friskheden er afgørende, så her skal man være sikker på skabet er godkendt til disse formål. 

Medicin og vacciner

Medicin og vacciner er ret temperaturfølsomme, og her er der meget få udbydere der har modeller der er ideelle til opbevaring af medicin. GRAM og Liebherr kan nævnes i den forbindelse. Her er det bl.a. vigtigt at  der er overvågningssystemer (såfremt forsikringen skal dække), afdækning bagtil og meget stabil temperatur, således varerne ikke skal kasseres.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes